Φακές σούπα με λουκάνικο

12.12.2021
Φακές σούπα με λουκάνικο
Θα τις λατρέψεις!

Ένα πιάτο ζεστές φακές είναι από τα φαγητά που πάντα θα μας γυρνούν στα παιδιά μας χρόνια και θα αποτελούν την τέλεια επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Σούπα από γλυκοπατάτα και μήλο

Σε αυτήν την εκδοχή, προτίθονται φέτες kielbasa — ένα πολωνικό λουκάνικο, που δίνει πολλή γεύση σε λίγο χρόνο. Δες παρακάτω πώς μπορείς να τις φτιάξεις:

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

350 γραμμάρια kielbasa, σε λεπτές φέτες

1 ½ φλιτζάνια κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (από 1 κρεμμύδι)

2 μέτρια κοτσάνια σέλινο, κομμένα στη μέση και κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα

2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλότερο νάτριο

400 γραμμάρια ντομάτες από κονσέρβα χωρίς αλάτι

400 γραμμάρια φακές, στραγγισμένες και ξεπλυμένες

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζέστανε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το λουκάνικο. Μαγείρεψε, αναποδογυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν σε σημεία, περίπου 6 λεπτά.

Βήμα 2
Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλινο και το δεντρολίβανο. Μαγείρεψε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 3
Πρόσθεσε το ζωμό, τις ντομάτες, τις φακές και το αλάτι. Φέρε σε δυνατή βράση και μείωσε τη θερμότητα στο χαμηλότερο επίπεδο. Σιγόβρασε απαλά, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 4
Σέρβιρε και αν θέλεις, πρόσθεσε κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.