Η Μαρί Σαντάλ - που πρόσφατα έκοψε στο σπίτι με την οικογένεια βασιλόπιτα με φλουρί - τελευταία δείχνει μεγάλη αδυναμία στην ελληνική κουζίνα και τις παραδόσεις. Αυτή τη φορά την τιμητική τους είχαν τα ποπ κορν που πλέον τα φτιάχνει πατροπαράδοτα, με κατσαρολάκι και ελληνικό ελαιόλαδο κι εξηγεί και το λόγο.
"Όταν πρόσφατα συνειδητοποίησα πως τα ποπ κορν που γίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων είναι γεμάτα χημικά σταμάτησα ν' αφήνω τα παιδιά μου να τα τρώνε. Μελέτες έχουν δείξει πως οι σακούλες με ποπ κορν που μπαίνουν στα μικροκύματα, όταν θερμαίνονται εκλύουν μια ουσία που ονομάζεται υπερφθοροοκτανοϊκο (PFOA), που η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλον
τος την έχει χαρακτηριστεί ως «πιθανό καρκινογόνο.". Προσπαθώ επίσης να αποστασιοποιηθώ από το φούρνο μικροκυμάτων, καθώς η ακτινοβολία μπορεί επίσης να είναι πραγματικά επιβλαβής για την υγεία.
Το δικό μου σπιτικό ποπ κορν έχει ελληνικό στυλ κι έχει ξετρελάνει τα παιδιά μου. Χωρίς ζάχαρη και χωρίς χημικές ουσίες, αλλά μια γευστική απόλαυση!
Δες τη συνταγή που μας προτείνει μέσα από το blog της
Υλικά
- Μισό φλιτζάνι καλαμπόκι
- 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- 2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό σκεύος
- Μόλις κάψει προσθέτουμε το καλαμπόκι και κλείνουμε το καπάκι
- Μόλις σταματήσει ο θόρυβος και σταματήσει να σκάει το καλαμπόκι έχει ήγδη γίνει το ποπ κορν
- Μεταφέρουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με ρίγανη κι αλάτι