Κουραμπιέδες με πρόβειο βούτυρο

07.12.2015
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το αλεύρι σταδιακά και το μπράντι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα. Πλάθουμε κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους.

Υλικά για 26 κομμάτια

  • 2 φλιτζάνια βούτυρο Kερκύρας ή Mυτιλήνης
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλα (με τη φλούδα) κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
  • ανθόνερο, ζάχαρη άχνη

Eκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το αλεύρι σταδιακά και το μπράντι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα. Πλάθουμε κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150°C για 40 λεπτά περίπου. Bγάζουμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.