Οι καλύτεροι τρόποι για να μαγειρέψεις και να απολαύσεις τα ψαράκια σου.
- Αθερίνες
Ως πίτα με κρεμμύδια και αλεύρι ή τηγανητές.
- Γαύροι
Ψητοί στο φούρνο με σκόρδο, μαριναρισμένοι σε αλάτι, σπανιότερα τηγανητοί.
- Γαλέοι
Στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με ντομάτα, τηγανητοί με συνοδευτικό σκορδαλιά.
- Γλώσσες
Ψητές στη σχάρα ή σε τηγάνι με βούτυρο.
- Γόπες
Οι μεγάλου μεγέθους στα κάρβουνα, οι μικρότερες τηγανητές.
- Ζαργάνες
Τηγανητές ή βραστές σε λίγο νερό, ψητές οι πιο παχιές.
- Κέφαλοι
Ψητοί στα κάρβουνα ή στο φούρνο, με μπόλικο χονδρό αλάτι.
- Κολιοί
Ψητοί στη σχάρα ή στο φούρνο.
- Βακαλάοι
Ψητοί στο φούρνο ή βραστοί σε λίγο νερό μαζί με λαχανικά.
- Μπαρμπούνια
Ψητά στα κάρβουνα ή τηγανητά ελαφρώς αλευρωμένα.
- Ξιφίες
Ψητοί στη σχάρα κομμένοι σε φέτες ή στο φούρνο.
- Παλαμίδες
Ψητές αφού φιλεταριστούν ή τηγανητές με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
- Πεσκανδρίτσες
Στην κατσαρόλα με διάφορα μπαχαρικά ή στο φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και κρασί.
- Σαυρίδια
Τα μεγάλα και λιπαρά ψημένα στα κάρβουνα με λαδολέμονο, τα υπόλοιπα τηγανητά.
- Σαρδέλες
Στο φούρνο με ντομάτα και σκόρδο, σπάνια τηγανητές.
- Σαλάχια
Στον ατμό με κρασί, σπανιότερα τηγανητά.
- Συναγρίδες
Ψητές στη σχάρα ή στο φούρνο.
- Σφυρίδες
Βραστές ως σούπα ή ψητές στα κάρβουνα, κομμένες σε φέτες.
- Τσιπούρες
Ψητές στη σχάρα ή μαγειρεμένες με σέλινο και αβγολέμονο.
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 143
Update: Νοέμβριος 2015.