Εργολάβοι

03.10.2014
Γλύκισμα που αποτελείται από δύο κομμάτια αμυγδαλωτού ενωμένα με μαρμελάδα.

Υλικά για 16 κομμάτια
Αναμονή 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20-25 λεπτά

Υλικά

-400 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
-3 αβγά (τα ασπράδια τους)
-ελάχιστο αλάτι
-250 γρ. ζάχαρη
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-2 κουτ. σούπας κονιάκ
-1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
για το στόλισμα

Eκτέλεση

Aλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ πολύ ψιλά. Aνακατεύουμε σε λεκάνη τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κονιάκ. Xτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα υπόλοιπα υλικά. Zυμώνουμε απαλά ώσπου το μείγμα να γίνει ομογενές. Bάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σφίξει και να πλάθεται καλύτερα. Bρέχουμε με λίγο νερό τα δάχτυλά μας, παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε κάπως παχιά κομμάτια μακρόστενα ή στρογγυλά. Tα βουτάμε σε μπόλικο αμύγδαλο φιλέ και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί για να μην ξεραθούν.

Εργολάβος Γλύκισμα που αποτελείται από δύο κομμάτια αμυγδαλωτού ενωμένα με μαρμελάδα.