Καπκέικς (Cupcakes) σοκολάτα με γλάσο σοκολάτας

20.12.2013
Τα cupcakes που όλοι λατρεύουμε...

Χρόνος προετοιμασίας: 40Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25Λεπτά
Υλικά:
Αλεύρι - 260 γρ
Corn flour - 40 γρ
Ζάχαρη - 200 γρ
Γάλα - 220 γρ
Κακάο - 80 γρ
Βούτυρο - 140 γρ
Κουβερτούρα - 100 γρ
Αυγά - 2
Βανίλια - 1
Κονιάκ - 1/2 φλυτζάνι καφέ
Baking powder - 2 κουταλάκια γλυκού
Για το γλάσο
Κουβερτούρα - 200 γρ
Κρέμα γάλακτος - 200 γρ
Χρωματιστή τρούφα - για το στόλισμα
Καραμελάκια - μικρά χρωματιστά για το στόλισμα
Οδηγίες:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλάσο ώστε να το βάλουμε για λίγο στο ψυγείο για να μπορούμε να στολίσουμε τα cupcakes. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει. Μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Μόλις λιώσει βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , το corn flour , την ζάχαρη , το κακάο , την βανίλια και το baking powder και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το κονιάκ , το αυγό , το γάλα και το βούτυρο (το οποίο έχουμε ελαφρώς λιώσει) και την κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια. Μοιράζουμε το μείγμα μας σε θηκούλες για cupcakes. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 170 βάθμους με αέρα. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν . Ρίχνουμε το γλάσο και στολίζουμε ανάλογα με το γούστο μας.
Τη συνταγή βρήκαμε στο site μαγειρικής chefoulis.