Μάφιν με σπανάκι και καπνιστό σολομό

15.07.2013

Yλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

300 ml ξινόγαλα

150 ml ηλιέλαιο

1 αβγό

1 κουτ. γλυκού. μουστάρδα σκόνη

3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

100 γρ. σολομό καπνιστό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε σε μπολ το ηλιέλαιο με το αβγό και το ξινόγαλα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, την παρμεζάνα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε σε τηγάνι τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι, ενώνουμε τη ζύμη με το σπανάκι και στο τέλος βάζουμε και τον καπνιστό σολομό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για μάφιν. Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4 του ύψους τους. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου