- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
- ΑΝΑΜΟΝΗ 10 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 300 γρ. κεφτεδάκια έτοιμα προτηγανισμένα ή 20 κεφτέδες από την προηγούμενη ημέρα
- 450 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι κρασί γλυκό
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προς το τέλος, βάζουμε τα κεφτεδάκια ή τους κεφτέδες μαζί με τον δυόσμο, ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και βράζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με μακαρόνια, πουρέ πατάτας ή τηγανητές πατάτες.