Επιδόρπιο με ανθότυρο και λεμόνι

25.04.2012
Τόσο εντυπωσιακό, τόσο εύκολο, τόσο νόστιμο. Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους, η δημιουργική πνοή πίσω από το Μπισκότο από Σπίτι μας δείχνει βήμα βήμα πώς θα κλέψουμε την παράσταση ετοιμάζοντας ένα πεντανόστιμο γλυκό.

Υλικά γιά 7 ποτήρια

Για το μπισκότο

75 γρ. βούτυρο

75 γρ. ζάχαρη καστανή

200 γρ. αλεύρι

75 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο και χοντροκομμένο

Για την κρέμα

500 γρ. ανθότυρο

400 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

βανίλια από 1/2 λωβό

Για την καραμέλα

100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το μπισκότο
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα ύλικα με το φτερό και σταματάμε λίγο πριν γίνουν ομοιογενή.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20΄.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το ανθότυρο με την κρέμα μέχρι να γίνουν σφιχτή κρέμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για την καραμέλα
Σε αντικολλητικο τηγάνι ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να πάρει βαθύ χρυσαφί χρώμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Συναρμολόγηση
Βάζουμε στον πάτο κάθε ποτηριού λίγη κρέμα, τρίβουμε μια στρώση μπισκότο πάνω από την κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση από κρέμα και μπισκότο. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Σπάμε την καραμέλα σε κομμάτια και διακοσμούμε.

Info
Μπισκότο από Σπίτι, Σπάρτης 11, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6833598.

Ζένια Σώρου