Κρουασανοτσουρέκι

01.10.2008
Τα δυο αγαπημένα μας μαζί!

Τι έχουμε:

  • 2 συσκευασίες Φρέσκια ζύμη για κρουασάν Pillsbury
  • 1 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
  • 1 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Αλείφουμε ένα ταψί με τη μαργαρίνη και στρώνουμε τη λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τσένταρ και τη μοτσαρέλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 170οC.

Ανοίγουμε τις συσκευασίες Φρέσκιας ζύμης για κρουασάν Pillsbury και απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Κόβουμε το κάθε φύλλο ζύμης στη μέση κατά μήκος, ώστε να δημιουργηθούν τέσσερα ίσα κομμάτια. Κατόπιν, πατάμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να ενωθούν μεταξύ τους τα προχαραγμένα τρίγωνα.

Απλώνουμε στο κέντρο και κατά μήκος από τα δύο κομμάτια των φύλλων, λίγο από το μείγμα των τυριών και καλύπτουμε με τα άλλα δύο κομμάτια. Πατάμε τις άκρες από τα φύλλα, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και να μην ανοίξουν, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στη συνέχεια, πλέκουμε τα δύο γεμιστά φύλλα σε πλεξούδα και τη στρίβουμε, ώστε να πάρει σχήμα στρογγυλό και να ενωθούν οι δύο άκρες.

Βάζουμε το κρουασανοτσουρέκι στο ταψί και το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει.

Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε ζεστό.

Συμβουλή
Μπορούμε αν θέλουμε, να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κρουασάν τσουρέκι με άσπρο σουσάμι ή τριμμένη σοκολάτα.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ