Σταμναγκάθι σφουγγάτο

11.04.2011

Υλικά για 4 άτομα 

  • 300 γρ. σταμναγκάθι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Σοτάρουμε το σταμναγκάθι και τα κρεμμυδάκια στη μία κουταλιά ελαιόλαδο. Aφήνουμε να μαραθούν για 5 λεπτά. Pίχνουμε λίγο αλάτι και ελάχιστο νερό και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Τα μεταφέρουμε σε τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Xτυπάμε καλά τα αβγά και το γάλα με το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τα χόρτα και προσθέτουμε τον άνηθο. Ροδίζουμε και από τις δύο μεριές, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.