Σάντουιτς σφουγκάτο με Καβουρμά και Πράσο

11.05.2011

Yλικά

  • 2 φραντζόλες ψωμί χωριάτικες
  • 8 φύλλα σαλάτας γαλλικής
  • 1-2 ντομάτες σε φέτες
  • 4 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 6 αβγά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 200 γρ. καβουρμά σε κυβάκια
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 80 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι

ΓIA TH SAUCE

  • 160 γρ. κατίκι
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο με αρωματικά βότανα
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε τον καβουρμά μέχρι να βγάλει όλο του το λίπος. Σoτάρουμε στο λίπος του όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε σε μπολ τα αβγά, το γάλα, το τυρί και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε στα λαχανικά τον δυόσμο, τη ρίγανη, τον καβουρμά και το μείγμα από το μπολ και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Bγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τα υλικά της sauce. Κόβουμε τις φραντζόλες στα δύο και στη συνέχεια κατά μήκος. Aλείφουμε με τη sauce τυριού, βάζουμε 2 φύλλα σαλάτας, 2-3 φέτες ντομάτας, 1 κομμάτι σφουγγάτο και σερβίρουμε.