Ρόφημα σοκολάτας με γλυκό κρασί και μπαχαρικά

10.01.2013

Yλικά

  • 200 ml γάλα
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 ml Μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο, ροζ πιπέρι)

Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τη σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια μαζί με την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το γλυκάνισο και το ροζ πιπέρι. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολίτσα να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε αμέσως το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη Μαυροδάφνη. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος και κρασιού στο μπολ με τη σοκολάτα και τα μπαχαρικά, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς. Εναλλακτικά, χτυπάμε το ρόφημα με το εξάρτημα του φραπέ μέχρι να σχηματιστεί αφρόγαλα. Σερβίρουμε σε κούπα.

Tips: Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ, αντικαθιστούμε το κρασί με κρέμα γάλακτος. Ετσι, θα έχουμε μια σοκολάτα ιδανική για παιδιά ή για όσους δεν πίνουν οινοπνευματώδη. Το ρόφημα αυτό καθορίζεται αρωματικά από τη σύνθεση των μπαχαρικών. Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε κάποια ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη Μαυροδάφνη με ένα Vinsanto Σαντορίνης ή ένα γλυκό κρασί Σάμου. Συνοδεύουμε με κουλουράκια κανέλας, μπισκότα σοκολάτας ή κάποιο κέικ από τις σελίδες μας.