Τι έχουμε:
- 3 φλιτζ. ρύζι, καρναρόλι
- 2/3 φλιτζ. ανθότυρο, τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. τυρί τρικαλινό, τριμμένο
- 1/4 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/4 φλιτζ. κρητική γραβιέρα, τριμμένη
- 6-7 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φλοίδες παρμεζάνας
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά και τον διατηρούμε ζεστό.
Εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό με μία κουτάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, φροντίζοντας πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει μαλακό και κρεμώδες, προσέχοντας να μη στεγνώσει.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τα τυριά, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε το μείγμα ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι λίγο λίγο το μείγμα με τα τυριά και τον άνηθο, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και γαρνίροντας με φλοίδες παρμεζάνας.