Τι έχουμε:
- 4 μπριζόλες, χοιρινές
- 1 ποτηράκι Άλτις Balsamico di Modena
- 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις
- 3 κουταλιές βιτάμ
- 1 φλιτζ. ζωμό, βοδινού
- 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- άνηθος, ψιλοκομμένoς
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις μπριζόλες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο Άλτις και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο Άλτις και μόλις κάψει, βάζουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε για 5-10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένες τις θέλουμε.
Τις βγάζουμε σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές από το βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα, έως ότου χρυσίσουν.
Σβήνουμε με το Άλτις Balsamico di Modena, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό, πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε ένα φλιτζανάκι κρύο νερό, και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα, γαρνίροντας με άνηθο και συνοδεύοντας με πατάτες βραστές.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο κρασί Cabernet Chauvignon.