Τι έχουμε:
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, ποντίκι
- 2 κρεμμύδια
- 5-6 καρότα
- 5-6 κολοκυθάκια
- 3-4 πατάτες
- 5-6 κλωναράκια σέλινο, χοντροκομμένα
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να σκεπάζονται και τα βράζουμε για περίπου 45-50 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, ώστε να φύγει το χνούδι τους και τα χοντροκόβουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το σέλινο, τα κρεμμύδια και βράζουμε για ακόμα μισή ώρα.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά και όταν δούμε ότι το κρέας και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Δεν ξαφρίζουμε το κρέας για να μη χαθούν οι θρεπτικές ουσίες του.
το κατάλληλο κρασί Αθήρι.