Για να φτιάξουμε ένα καλό πετιμέζι, πρέπει τα σταφύλια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι άριστης ποιότητας. Θα χρειαστούμε 2 κιλά λευκά σταφύλια, τα οποία θα στύψουμε για να πάρουμε τον χυμό τους. Στη συνέχεια, βάζουμε τον χυμό σε μια κατσαρόλα και τον βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να αποκτήσει σχεδόν μαύρο χρώμα. Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το πετιμέζι να κρυώσει πριν το βάλουμε στα βάζα για να το διατηρήσουμε. Το πετιμέζι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε φαγητά, σαλάτες και σε επιδόρπια ως σιρόπι.
Για να φτιάξουμε ένα καλό πετιμέζι, πρέπει τα σταφύλια που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι άριστης ποιότητας.