Kόλπα μαγειρικής για πρωτάρες!

15.05.2015
Χρηστικές απαντήσεις, επιτυχημένες λύσεις…

«Η σάλτσα με φρέσκια ντομάτα γίνεται κάπως ξινή…»

Ρίξε λίγη ζάχαρη, στη μύτη του κουταλιού, μέσα στον ντοματοζωμό.

«Θέλω το φύλλο της πίτας να γίνει πολύ τραγανό…»

Φτιάξε την πίτα σύμφωνα με τη συνταγή σου, βάλε τη στο φούρνο και περίπου 20 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο περίχυσέ τη με 1 κουτάκι αναψυκτικό σόδα, θερμοκρασίας δωματίου. Εναλλακτικά, πρόσθεσε λίγο γάλα στην πάνω επιφάνεια της πίτας πριν τη βάλεις στο φούρνο.

«Η σαντιγί δεν γίνεται σφιχτή…»

Πρόσθεσε στην κρέμα γάλακτος 4-5 σταγόνες χυμό φρέσκου λεμονιού και χτύπησέ τα στο μπλέντερ σε μεγάλη ταχύτητα.

«Τα τυροπιτάκια ανοίγουν στο ψήσιμο και η γέμιση βγαίνει έξω…»: Αν χρησιμοποιείς φύλλο σφολιάτας, φρόντισε το μείγμα της γέμισης να μην είναι πολύ ρευστό. Αν χρησιμοποιείς κοινό φύλλο, τρύπησε ελαφρά κάθε τυροπιτάκι με πιρούνι σε 3-4 σημεία του.

«Το τσουρέκι δεν φουσκώνει…»

Έλεγξε ξανά τη συνταγή σου. Εφόσον τα υλικά είναι σωστά, μείωσε την ποσότητα ζάχαρης έτσι ώστε να μην υπερβαίνει το 1 φλιτζάνι (225 γρ.) για κάθε κιλό αλεύρι.

«Οι μπανάνες χαλάνε γρήγορα…»

Οι μπανάνες διατηρούνται για περισσότερο διάστημα αν τις φυλάξεις μέσα σε χαρτοσακούλα μαναβικής. Όταν όμως είναι πολλές μαζί, πρέπει πρώτα να τις ξεχωρίσεις μεταξύ τους, κόβοντάς τες προσεκτικά από το κοτσάνι που τις κρατά ενωμένες.