Κάθε φορά που φτιάχνεις κέικ καταλήγεις να το τρως με το... κουταλάκι καθώς η επιχείρηση ξεφορμάρισμα αποτυγχάνει; Τι μπορείς να κάνεις για να μην έχες απώλειες; Μάθε πώς θα ξεφορμάρεις το κέικ με επιτυχία, ακόμη κι αν έχει... φάει κόλλημα.
* Εν αρχή ην το αλεύρι
Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς αντικολλητική φόρμα ή φόρμα σιλικόνης, δοκίμασε να την αλευρώσεις και να τη βουτυρώσεις πριν ρίξεις το μείγμα του κέικ, για να διασφαλίσεις πως το γλυκό δε θα κολλήσει.
* Υπομονή κι όχι βιασύνη
Μη βιάζεσαι και μην προσπαθείς να ξεφορμάρεις το γλυκό με το που το βγάλεις από το φούρνο. Κάνε υπομονή κι άσε το για πέντε με δέκα λεπτά πριν ξεκινήσεις την επιχείρηση ξεφόρμάρισμα.
* Μάθε τα κολπάκια
Αν δεις πως παραταύτα το κέικ έχει κολλήσει για τα καλά, βούτα τη φόρμα μέσα σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό ή τύλιξε τη με μια βρεγμένη ζεστή πετσέτα. Παράλληλα, προσπάθησε με ένα μαχαιράκι, που θα έχεις βουτήξει σε ζεστό νερό, να το ξεκολλήσεις από τα τοιχώματα της φόρμας.