Οι νωπές πατάτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φυλάσσονται στο ψυγείο κι αυτό γιατίδημιουργούνται στη φλούδα τους μεγάλες ποσότητες σολανίνης, η οποία είναι τοξική ουσία και δυνητικά επικίνδυνη.
Επίσης ένα μέρος του αμύλου τους αν τις φυλάς σε ψυγείο μετατρέπεται σε σάκχαρο, με αποτέλεσμα να σκουραίνουν και να αποκτούν μια μη επιθυμητή γλυκύτητα όταν ψηθούν ή τηγανιστούν.
Χρήσιμη γνώση: Οι πατάτες διατηρούνται καλύτερα σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος.