Ποια αβγά είναι καταλληλότερα για κάθε χρήση;

23.07.2012
Ποιά αβγά είναι καταλληλότερα για ποσέ, τηγάνισμα ή βραστά; Για σάλτσες και ζύμες ποιά είναι προτιμότερα; Μάθε μικρά μυστικά που θα κάνουν τη διαφορά.

Επειδή η εμφάνιση και η γεύση στο φαγητό παίζουν μεγάλο ρόλο, μάθε ποιά αβγά είναι προτιμότερα για κάθε χρήση!

- Τα πολύ φρέσκα αβγά είναι καταλληλότερα για ποσέ ή τηγάνισμα

- Τα λιγότερο φρέσκα για βραστά, σάλτσες, ζύμες και γενικά για χρήσεις όπου η εμφάνιση δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο.

- Για τις ομελέτες χρησιμοποίησε μόνο τα ασπράδια ή έναν κρόκο και περισσότερα ασπράδια.

-Για να γλιτώσεις πολλές θερμίδες, τηγάνισε τα αβγά με λίγο νερό ή μαγειρικό σπρέι αντί για λάδι ή λίπος.