Από όλα τα καρυκεύματα εκεί έξω, το αλάτι είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο. Σίγουρα, μπορεί να είναι η λιγότερο ευφάνταστη ή η πιο προφανής απάντηση, αλλά είναι το μόνο συστατικό που είναι απολύτως απαραίτητο για σχεδόν κάθε πιάτο που τρώμε.
Οι εύκολοι τρόποι να εξοικονομείς χρήματα κάθε μέρα
Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα από το να αναβαθμίσει τη γεύση των αγαπημένων μας πιάτων. Ήρθε η ώρα να δώσεις στο αλάτι την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί με πιο δημιουργικούς τρόπους. Παρακάτω, θα βρεις μερικούς έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αλάτι:
Για να αποτρέψεις το μαύρισμα των μήλων
Ένα γρήγορο εμπότισμα με θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει τα μήλα να φαίνονται φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας αυτό το δυσάρεστο μαύρισμα που προκαλείται από την οξείδωση. Για να διατηρήσεις τα μήλα σου φρέσκα, πρόσθεσε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και ανακάτεψε. Μούλιασε τις φέτες μήλου σε αλατόνερο για περίπου δέκα λεπτά, στη συνέχεια στράγγιξε τις και αποθήκευσε τις μέχρι να είσαι έτοιμη να τις χρησιμοποιήσεις ή να τις σερβίρεις. Ξέπλυνε με νερό της βρύσης και θα δεις πως θα έχουν γεύση σαν να ήταν φρεσκοκομμένα. Το ίδιο λειτουργεί και στις πατάτες!
Για δροσιστικά ποτά
Αν είσαι από αυτούς που διοργανώνουν αυτοσχέδια πάρτι, θα λατρέψεις αυτό το hack. Η προσθήκη αλατιού στον κάδο με τον πάγο θα κρυώσει τα ποτά πιο γρήγορα. Για να κρυώσεις γρήγορα ένα μπουκάλι κρασί ή σαμπάνια, τοποθέτησε το μπουκάλι σε έναν κουβά πάγου ή ένα άλλο ψηλό πλαστικό δοχείο. Πρόσθεσε ένα στρώμα πάγου στο κάτω μέρος και πασπάλισε το με μερικές κουταλιές της σούπας αλάτι kosher. Συνέχισε να στρώνεις αλάτι και πάγο μέχρι να φτάσει στο λαιμό του μπουκαλιού και μετά πρόσθεσε νερό στο επίπεδο του πάγου. Μετά από 10 με 12 λεπτά άνοιξε και σέρβιρε.
Για να καθαρίσεις το ξύλο κοπής
Για να απαλλαγείς από τις οσμές από την ξύλινη σανίδα κοπής, απλώς ρίξε μια γενναιόδωρη ποσότητα θαλασσινού αλατιού απευθείας στην επιφάνειά. Τρίψε ελαφρά με ένα υγρό πανί και ξέπλυνε με ζεστό, αρωματικό νερό.
10 τρόφιμα που είναι πιθανόν να αποθηκεύεις με λάθος τρόπο
Για να διώξεις μυρωδιές σκόρδου ή κρεμμυδιού
Αν μόλις ψιλόκοψες σκόρδο και η μυρωδιά έχει μείνει στα χέρια σου, απλώς τρίψε τα χέρια σου με ένα μείγμα χυμού λεμονιού και αλατιού και μετά πλύνε τα με σαπούνι.
Για να απολυμάνεις την αποχέτευση σου
Ρίξε 1/2 φλιτζάνι αλάτι στην αποχέτευση της κουζίνας ή του μπάνιου με ένα λίτρο ζεστό νερό μία φορά την εβδομάδα.
Για να καταπραΰνεις τον πονόλαιμο
Μπορείς να κάνεις γαργάρες με ένα μείγμα από ένα μέρος αλάτι σε δύο μέρη νερό. Το αλατόνερο θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις αμέσως τον πόνο στο λαιμό σου.
Για να επαναφέρεις τη λάμψη στο γυαλί
Εάν έχεις ένα όχι και τόσο γυαλιστερό βάζο, καφετιέρα ή άλλο γυάλινο δοχείο, το αλάτι μπορεί να το βοηθήσει να ανακτήσει τη λάμψη του. Ανακάτεψε 1/3 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι για να σχηματίσεις μια πάστα. Εφάρμοσε τη στο εσωτερικό του ποτηριού σου (για μια μεγάλη κανάτα ή βάζο, διπλασίασε ή τριπλασίασε την ποσότητα της πάστας). Άφησε την να κάτσει 20 λεπτά, τρίψε και διώξε την πάστα. Ξέπλυνε το ποτήρι, στέγνωσε το και θα γυαλίζει σαν καινούργιο.
Για καθαρά φλιτζάνια καφέ
Τρίψε το εσωτερικό μιας λεκιασμένης κούπας καφέ ή τσαγιού με αλάτι και δες τους λεκέδες να λιώνουν.