1. Προτίμησε τα εμαγιέ σκεύη μαγειρικής, που απορροφούν καλύτερα τη θερμότητα.
2. Υιοθέτησε μια χύτρα ταχύτητας! Εξοικονομεί κατά 30%-60% ηλεκτρικό ρεύμα.
3. Σβήσε τον φούρνο ή το μάτι της κουζίνας δέκα λεπτά προτού ολοκληρώσεις το μαγείρεμα. Η θερμοκρασία που έχει ήδη αναπτυχθεί αρκεί για να «γίνει» το φαγητό σου.
4. Να καθαρίζεις τακτικά τον φούρνο και τα μάτια της κουζίνας, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις για ενέργεια.
5. Ρύθμισε τη θερμοκρασία του ψυγείου στη μεσαία σκάλα ψύξης και όχι στο μέγιστο.
6. Να αποψύχεις κατεψυγμένα τρόφιμα στη συντήρηση του ψυγείου, μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του και, συνεπακόλουθα, την κατανάλωση ενέργειας.
7. Μην τοποθετείς το ψυγείο κοντά στο καλοριφέρ, την κουζίνα ή άλλη πηγή θερμότητας.
8. Φρόντισε να αερίζεται καλά η πλάτη του ψυγείου, εξοικονομώντας έτσι έως και 30% ηλεκτρική ενέργεια.
9. Περίμενε να κρυώσει καλά το ζεστό φαγητό προτού το βάλεις μέσα στο ψυγείο.
10. Έχε υπόψη ότι το πλυντήριο πιάτων ξοδεύει λιγότερο νερό και λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα απ’ αυτό που θα «έκαιγες» για να ζεστάνεις νερό στο θερμοσίφωνα.