Τα 'Χάρτινα Λουλούδια' του Egon Wolff

13.12.2007
Το εμπνευσμένο έργο του Χιλιανού συγγραφέα Egon Wolff «Χάρτινα Λουλούδια» ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης φέτος το χειμώνα.
Το εμπνευσμένο έργο του Χιλιανού συγγραφέα Egon Wolff «Χάρτινα Λουλούδια» ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης φέτος το χειμώνα.

Το έργο, το οποίο έχει κερδίσει το πιο αξιόλογο θεατρικό βραβείο της Λατινικής Αμερικής CASA DE LAS AMERICAS, ζωγραφίζει με λεπτές πινελιές την καταστροφή μιας αδιάφορης Αστικής Τάξης προς τους ρημαγμένους, την απελπισμένη φτώχεια της Χιλής.

Στα ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ έχουμε μια εισβολή. Ο φοβερός εισβολέας μπαίνει σ΄ ένα κόσμο που ως τότε είχε μια σχετική ασφάλεια. Το έργο που διαθέτει σφιχτοδεμένη δράση παίζεται από δύο πρόσωπα.

Από ένα αδύνατο αλητάκο, τον Μπακαλιάρο και μια υπέρκομψη σαραντάρα που ζει μόνη, την Εύα. Όλη η δράση ξετυλίγεται στο άνετο και θηλυκότατο διαμέρισμα της Εύας, μια δράση που θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Ο Wolff μέσα από τα έργα του "συμβολικά" αλληγορικά όπως τα Χάρτινα Λουλούδια... υπογραμμίζει και προβάλει τον παράλογο και αδικαίωτο κόσμο που μας περιβάλει και την προσπάθεια των ανθρώπων να βρουν κάποια λογική για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους φόβους, την απογοήτευση και τη συμφορά που προέρχεται από χίμαιρες ή τις ψευδαισθήσεις μιας ανυπόφορης πραγματικότητας.

Οι πρόβες του έργου έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζεται να δοθούν παραστάσεις στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης και στην Αθήνα.

Τα «ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ» ανεβαίνουν σε μετάφραση Στέλλας Κρανάη, σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη, σκηνικά-κοστούμια Σπύρου Κωτσόπουλου, μουσική Γιάννη Κιαγιαδάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Hθοποιοί: Λίνα Μπαμπατσιά (Εύα), Δημήτρης Αγοράς (Μπακαλιάρος) .

Πρεμιέρα: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007,
Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, ώρα 21.00.