''Ο Κουρέας της Σεβίλλης'' στη Θεσσαλονίκη

16.11.2001
Με το έργο του Τζοακίνο Ροσίνι, "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" ανοίγει την αυλαία της η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης του Κ.Θ.Β.Ε. το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Δύο παγκόσμιας ακτινοβολίας ακτινοβολίας αστέρια του λυρικού θεάτρου, ο Βλαντιμίρ Τσερνόφ και ο Μπρους Φόουλερ θα ερμηνεύσουν τους βασικούς ρόλους.
Με το έργο του Τζοακίνο Ροσίνι, "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" ανοίγει την αυλαία της η Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης του Κ.Θ.Β.Ε. το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
Δύο παγκόσμιας ακτινοβολίας ακτινοβολίας αστέρια του λυρικού θεάτρου, ο Βλαντιμίρ Τσερνόφ και ο Μπρους Φόουλερ θα ερμηνεύσουν τους βασικούς ρόλους.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στην περιπέτεια της νεαρής Ροζίνα, η οποία ζει έγκλειστη στο σπίτι του κηδεμόνα της, Μπάρτολο, που, αν και αρκετά μεγαλύτερό της, σκοπεύει να την παντρευτεί. Εκείνη είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό φοιτητή, που στην πραγματικότητα είναι ο κόμης Αλμαβίβα. Οι δύο ερωτευμένοι χρησιμοποιώντας τα τεχνάσματα του πονηρού Φίγκαρο θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από τον Μπάρτολο μέσα από ευτράπελα και κωμικά περιστατικά.

Η σκηνοθεσία είναι του Πλάμεν Καρτάλοφ, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ιωάννας Μανωλεδάκη.
Η μουσική διεύθυνση είναι του Ντέγιαν Σάβιτς
και θα συμμετάσχει η Ορχήστρα της Οπερας του Βελιγραδίου.
Ρόλους ερμηνεύουν οι: Ευγκένι Αλεξίεφ, Ιρένα Πετκόβα, Μαίρη - Ελεν Νέζη, Ρόμπερτ Νάγκι, Δημήτρης Κασιούμης, Κωνσταντίνος Κατσάρας, Κατερίνα Καρατζά, Χρόνης Νότας, Θόδωρος Πάντσιος.