Σκρουτζ ο Άκης Σακελλαρίου

11.12.2013
Εμπνευσμένη από την νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς, με τίτλο “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων”, η παράσταση είναι ένας ύμνος προς την ζωή και την αγάπη.

Εμπνευσμένη από την νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς, με τίτλο “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων”, η παράσταση είναι ένας ύμνος προς την ζωή και την αγάπη.

Για εκατόν εβδομήντα χρόνια, από την ημερομηνία της πρὠτης δημοσίευσής του το 1843, το έργο, κρατά αναλλοίωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας, ο τσιγκούνης Eμπενέζερ Σκρουτζ, που δεν είναι σε θέση να ζήσει, ν' αγαπήσει, να χαρεί, αφού κύριο μέλημά του είναι πως θα ξοδέψει λιγότερα για τις ανάγκες του, αναβιώνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά, μέσα από μια πρωτοποριακή σύλληψη και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Η παράσταση είναι σύλληψη του ηθοποιού Άκη Σακελλαρίου. Συμμετέχουν ενεργά οι 12 μουσικοί της Καμεράτα SINFONIA οι οποίοι ερμηνεύουν την πρωτότυπη μουσική ενορχήστρωση ειδικά για την παράσταση του Θεόδωρου Λεμπέση.

Τον ρόλο του Σκρούτζ ερμηνεύει ο Άκης Σακελλαρίου, ενώ αυτόν του αφηγητή η Αναστασία Γιαννάκη. Δεν είναι όμως μόνον αυτοί οι συντελεστές... Βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η μαγεία, τα πνεύματα και το φως! Χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές υπολογιστικής όρασης και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας οι ηθοποιοί ζωγραφίζουν με τις κινήσεις τους και τη φωνή τους, σε μια τεράστια οθόνη, την ιστορία του παραδόπιστου Εμπενέζερ Σκρουτζ.

Σε συνεργασία με ομάδα διδασκόντων και εικαστικών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι προβολές γίνονται δυναμικές, προσδίδοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Οι ηθοποιοί συνομιλούν επί σκηνής με φαντάσματα, αλλάζουν χαρακτήρες και ταξιδεύουν σε άλλους χρόνους και τόπους με τη βοήθεια της τεχνολογίας και όλα αυτά, παρόντος του πνεύματος των Χριστουγέννων που θα μας οδηγήσει στην ανακάλυψη της αληθινής ευτυχίας, της γαλήνης και της αγάπης. Αρκεί να αφήσουμε τη μαγεία του να μας ταξιδέψει.

Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Γεωργίου, Άκης Σακελλαρίου
Σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια: Τίνα Βασιλικού
Μουσική ενορχήστρωση Θεόδωρος Λεμπέσης
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Άκης Σακελλαρίου, Αναστασία Γιαννάκη.

ΙΝFO:

Πότε: 23, 27, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Που: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Επίσης, γι’ αυτά τα Χριστούγεννα και για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του προσκαλεί τους θεατές να δουν αυτές τις παραστάσεις με ένα πακέτο - δώρο στην τιμή των 29 ευρώ.

[Η τιμή αυτή αφορά και στην προπώληση των εισιτηρίων]