Ο Νικ Κέιβ τραγουδά για την Αθήνα!

23.02.2013
Ενα τραγούδι για την κατάσταση στη χώρα μας έγραψε ο φιλέλληνας ρόκερ με στίχους που αναφέρονται στον Δία, στη Βουλη, στην Αθήνα...

Ενα τραγούδι για την κατάσταση στη χώρα μας έγραψε ο φιλέλληνας ρόκερ Νικ Κέηβ (Nick Cave) με στίχους που αναφέρονται στον Δία, στη Βουλη, στην Αθήνα...

Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τις κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, το «Lightning Bolts» (Κεραυνοί) εμπνέεται από τις διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων.

«Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα, ενώ εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου» αναφέρει στο κομμάτι ο Αυστραλός σταρ στο οποίο μεταξύ άλλων, συνομιλεί με τον Δία.

«Ο Δίας γελά, αλλά είναι από τα δακρυγόνα [...] Στο λίκνο της δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες [...] Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν πια. Τις νύχτες τους βλέπω να κοιμούνται και να κλαίνε ακατάπαυστα. Δεν φταίνε τα δακρυγόνα. Οι άνθρωποι με ρωτούν πώς είμαστε. Είμαστε, λέω, κυρίως χαμένοι» είναι μερικοί από τους καθηλωτικούς στίχους του καλλιτέχνη που είναι γνωστός για την αγάπη του για την Ελλάδα καθώς μας έχει επισκεφτεί τόσο για συναυλίες όσο και για διακοπές, πολλές φορές.

Ε.Σ.