Μια ιστορία μεταξιού και συναισθημάτων με τον Αντώνη Φραγκάκη

18.01.2013
Η θεατρική διασκευή του σπουδαίου μυθιστορήματος του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο «Μετάξι» παρουσιάζεται από 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή.

Η θεατρική διασκευή του σπουδαίου μυθιστορήματος του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο «Μετάξι» παρουσιάζεται από 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή.

Μια ιστορία μεταξιού και συναισθημάτων σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη με πρωταγωνιστές τους Μαρίνα Καλογήρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βάλια Παπαχρήστου, Αντώνη Φραγκάκη.


Η σπάνια και αξέχαστη ιστορία του Ερβέ Ζονκούρ, που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες, στην πρώτη μεταφορά της στο θέατρο κρατάει ανέπαφη όλη την παραμυθένια γοητεία, τη λιτή αφήγηση και την τρυφερή σκιαγράφιση των ηρώων της.

Μια απίθανη περιπλάνηση στα βάθη της Ασίας, ένας έρωτας στα όρια του ονείρου, ένας ύμνος στην ακατανίκητη έλξη και την ηδονή, μια ιστορία που δεν μπορεί παρά να μείνει αξέχαστη, καθώς η ομορφιά και το θαύμα της ζωής υπερβαίνουν την αλήθεια και το ψέμα.
Ενα ταξίδι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τη Γαλλία στην άλλη άκρη του κόσμου. Μια σύζυγος που περιμένει υπομονετικά. Ενας ταξιδευτής που λατρεύει τη σύζυγό του αλλά μαγεύεται για πάντα από μια κοπέλα στα βάθη της Ασίας που του γράφει: «Γύρισε πίσω, αλλιώς θα πεθάνω».

H σκηνοθέτις της παράστασης Μαριάννα Κάλμπαρη αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το «Μετάξι», είναι μια ιστορία που αξίζει να αφηγηθεί κανείς. Και αυτό την καθιστά θεατρικά ενδιαφέρουσα. Καταρχάς για το θέμα της-όλες αυτές τις «επιθυμίες και τον πόνο που ξέρουμε πολύ καλά τι είναι αλλά δεν ξέρουμε να τα ορίσουμε» -αλλά κυρίως για τον έξοχο τρόπο με τον οποίο το χειρίζεται. Εναν τρόπο που γεννάει συναισθήματα χωρίς να τα εκβιάζει. Συναισθήματα υπόγεια, ακαθόριστα, παράξενα σαν «τη λευκή μουσική» που πολύ εύστοχα αναφέρει ο συγγραφέας. Επιθυμία της παράστασης, είναι να ζωντανέψει αυτή την ξεχωριστή ιστορία κρατώντας ακέραιο το λόγο του Μπαρίκκο, λόγο αφαιρετικό και ποιητικό με εξαιρετικό λογοτεχνικό αλλά και θεατρικό ενδιαφέρον. Ετσι στην παράσταση, κυριαρχεί το αφηγηματικό στοιχείο σε συνδυασμό με τη θεατρική δράση, γεγονός που συνιστά και το υφολογικό στοίχημα της παράστασης.»


Μετάφραση: Λένα Ταχματζίδου
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά–Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Κωνσταντινίδης
Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βάλια Παπαχρήστου, Αντώνης Φραγκάκης
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος-Λυκόφως

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Info:
Θέατρο ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 210 8217877
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Από 6 Φεβρουαρίου 2013
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Τετάρτη 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββατο 21.00, Κυριακή 20.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Κανονικό: 18 €, Φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, άνω των 65: 12 €
Μειωμένο 15 € (Τετάρτη – Πέμπτη)